проф. Д-р İbrahim Saraçoğlu Предложение срещу Covid-19!

Правейки важни изявления за Covid-19, проф. Д-р İbrahim Saraçoğlu предложи да се използва вода за уста, получена чрез кипене на смес от градински чай и хибискус, за предотвратяване на болестта Covid-19.
Отбелязвайки, че водата за уста със смес от градински чай и хибискус има защитен ефект срещу Covid-19, Saraçoğlu каза: "Гаргарайте с нея сутрин, обед и вечер. Повярвайте ми, по този начин ще бъдат спасени животи на стотици хиляди хора. "
Докато предложението на Сарачоглу беше обсъдено от лекарите, резултатите от последните изследвания, публикувани през декември, хвърлят светлина върху дебата за ефективността на градинския чай срещу Covid-19.
Научно изследване върху човешки клетки доказа ефекта на градинския чай върху болестта Covid-19.
В изследването, проведено от Vu Thuy Khanh Le-Trilling, преподавател в Института по вирусология на университета в Дуйсбург Есен, и неговите приятели, беше установено, че активните вещества в съдържанието на чай от градински чай имат антивирусна активност срещу Covid-19.
В проучвания, проведени в лабораторна среда, е изследвана ефективността на активните вещества от градински чай, които се прехвърлят в гореща вода с инфузионна техника върху човешки клетки.
Научно изследване доказа, че градинският чай има не само защитни свойства срещу Covid-19, но и терапевтични свойства.
В резултат на изследването се видя, че растението градински чай както лекува болната клетка, така и защитава здравите клетки срещу вируса. В статията също се препоръчва използването на градински чай като вода за уста поради защитната му функция срещу Covid-19.
В научната статия се споменава също, че градинският чай е надеждно растение в архивите на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA). Беше заявено, че записите за антивирусния ефект на растението градински чай и хибискус също се намират в Европейската агенция по лекарствата (EMA).